sm md lg xl
ST

Storstäda och bli en SEO-vinnare

Fredrik Hansson Copywriter/Senior Partner april 16, 2020

Det som är väl genomtänkt håller ofta även på sikt. Om du en gång har tagit fram, säg, en broschyr om injusteringsventiler så fungerar en sådan ventil på samma sätt nu som på 1960-talet. Detaljer kan förstås skilja, kringtjänster likaså, men inte principen.

Genom att storstäda i arkiven kan du hitta mängder av potentiella SEO-fynd. Det vill säga tidigare framtaget marknadsmaterial med ett kunskapsinnehåll som människor söker efter via Google och andra sökmotorer.

Sökningar är textdrivna. I många fall handlar det om att man söker en lösning på ett visst problem (”dålig flödesfördelning i värmesystemet”) eller efter den produktkategori som löser problemet (”injusteringsventil med digital indikering”).

Att putsa till texter från tidigare framtaget marknadsmaterial kräver sällan någon större insats. Givet att den som putsar på texten förstår innehållet, förstås. Annars blir det lätt logikluckor och det är något som både läsare och sökmotorer ogillar.

Det finns mängder av platser där du kan publicera ditt nyvunna material och bli en SEO-vinnare. Under en sektion om insikter på den egna webbplatsen, i nyhetsbrev som går ut till kunder och kundprospekt, via kunskapsdrivna sociala medier som LinkedIn, för att nämna några exempel. Gärna kompletterat med nytt bildmaterial och/eller nya filmer.

En investering i SEO ger effekt både på kort och lång sikt. Om ditt innehåll är relevant och relativt ovanligt, så hamnar du snart högt upp bland sökresultaten och kan se fram emot förfrågningar och köp. Och över tid belönar sökmotorer den som kontinuerligt publicerar matnyttig information. Det blir som en snöboll som ständigt växer sig större – och som inga konkurrenter rår på till slut.

Så på med städhandskarna. Visst kan det vara trist till en början, men tänk vad roligt det blir när du är klar.