sm md lg xl

B2B-kommunikation som skapar affärer

Handel mellan företag (B2B) skiljer sig från handel mellan företag och konsument (B2C). Vår inriktning mot B2B-kommunikation ger dig en samarbetspartner som förstår din affär.

Kunskap gör skillnad

Längre köpprocesser. Fler personer inblandade. Mer komplexa produkter. Det är några exempel på skillnader mellan B2B och B2C inom marknadsföring och försäljning.

En annan skillnad är den mänskliga aspekten. Det är mer känslomässigt krävande att delta i ett stort och viktigt köpbeslut som kan äventyra ens karriär än att köpa en basvara hemma i snabbköpet. Att affärer är något man gör människor emellan tar vi med oss in i varje projekt.

Vår inriktning mot B2B gör att de flesta av våra projekt är internationella. Kundbehoven ser ofta lika ut världen över, men sättet man gör affärer på kan skilja sig åt. Att sätta sig in i din affär på djupet är inget vi ryggar för, utan tvärtom något vi ser fram emot.

Vi lever också i en alltmer datadriven värld. Genom att kombinera rätt användardata med stark kommunikation längs köpresan skapar vi gång på gång mätbara resultat. Ofta på en nivå som gör att kunderna vill att vi hemlighåller siffrorna.

Ständigt driv från stabil bas

Vår historia sträcker sig så långt tillbaka som 1963 och Sveriges första byrå inom B2B-marknadsföring, nämligen Anderson & Lembke. Tiderna förändras, men grundtanken är densamma: Att skapa affärsresultat åt företag som säljer till andra företag.

En vilja att ta sig an det nya, och inte rygga för utmanande uppdrag, tror vi är en viktig orsak till att byrån fortfarande är med och driver B2B-marknadsföringen framåt. Vi var till exempel tidigt ute med att skapa appar för iPad eftersom en kund behövde det till en mässa. Så tidigt att vi fick importera en iPad ifrån USA, eftersom produkten ännu inte var lanserad i Sverige.

En annan gång skulle vi montera en luftballong på taket i samband med att en av våra kunder flyttade till nya lokaler. Ont om tid är det som bekant ofta gott om, och inget logistikföretag kunde transportera en luftballong från Shanghai till Stockholm över helgen. Så vi köpte en flygbiljett och fixade transporten själva.

Alla medarbetare fick iPhone och iPad så fort produkterna lanserades i Sverige. AR- och VR-utrustning fick tidigt sin hemvist på byrån. Vi var även tidigt ute med Google AdWords och Google Analytics samt med att skaffa ett system för marketing automation.

Att ständigt försöka lära nytt och hitta nya vägar är viktigt för oss. Det gynnar våra kunder och därmed också utvecklingen för oss som byrå och för varje person som jobbar här. Allt utifrån vår långsiktiga inriktning mot B2B-kommunikation.

Går gärna på djupet

Det är skarpa hjärnor som utvecklar de varor och tjänster vi får i uppdrag att marknadsföra. Det handlar om allt ifrån avancerade medicintekniska produkter för vårdsektorn till smarta sätt att mäta slitage på komponenter inom industriell produktion.

Att arbeta med B2B-kommunikation handlar mycket om att förmedla kunskap. Det är svårt om man inte har någon. Vi är vana vid, och gillar verkligen, att sätta oss in i komplexa affärer och produkter. Det skiljer oss från många andra konsulter inom marknadsföring.

Dessutom gillar vi att läsa på själva. Att ge dig nya insikter och förslag till infallsvinklar som du kanske inte har tänkt på. Alla kanske inte blir verklighet, men några. Det ger dig också trygghet att vi inte bara är en ordermottagare, utan någon som ger dig en second opinion.